28-08-2011

Wie wil leren haken vanaf nul?

Ik leerde ooit haken op school toen ik een jaar of zeven was.  Toen ik het een tijd geleden opnieuw wilde proberen, om amigurumi's te maken, was ik alles vergeten. Gelukkig ontdekte ik een zeer handige site, vol uitleg en filmpjes voor wie het amigurumihaken ook wil leren vanaf nul! De filmpjes zijn engelstalig, maar heel eenvoudig en duidelijk!

Klik hier voor de basis!
Je leert eerst hoe je je haaknaald moet vasthouden en hoe je 'lossen' haakt (=chain).  Dan leer je 'vasten' haken (= single crochet) en hoe je meerdert (=increasing) en mindert (=decreasing). Tenslotte leer je in het rond haken, de basis van het amigurumi haken.
Onderaan de bladzijde kan je verder klikken naar amigurumi tutorial 2 en 3. Daar wordt dan onder andere uitgelegd hoe je patronen moet lezen. Je zult zien, het lijkt allemaal veel moeilijker dan het eigenlijk is, en verder geldt: oefening baart kunst! Kijk maar naar één van mijn eerste werkjes (hahaha :-) )


Een van mijn eerste amigurumi's
Als je hulp wil of vragen hebt, mail me gerust: marlies.maakt@hotmail.be (inderdaad, .be!).
En tenslotte nog een update van hetgeen waar ik momenteel mee bezig ben...
Ik haak momenteel nog verder aan mijn deken, en tussendoor ben ik ook bezig met enkele cadeautjes. En aangezien het cadeautjes zijn, kan ik ze hier nog niet laten zien. Ik plaats zeker de foto's eens de cadeautjes gegeven en uitgepakt zijn :-)

Groetjes

2 opmerkingen:

  1. Ook een handige site is http://www.hobbygigant.nl/beanies-haken.html om te leren hoe je een leuke muts moet haken. Wordt ook helemaal vanaf het begin uitgelegd met een filmpje.

    BeantwoordenVerwijderen